Bursa TB Akademi
24 Mar 2022
Bursa TB Akademi’de Girişimcilik Zirvesi’nin konuğu olan Piksel Akademi Kurucusu ve Eğitmen Emrah Kozan, girişimcilikte tasarım odaklı ve yaratıcı düşünmenin öneminden problem çözme yetisine ilişkin önemli bilgiler aktardı.
Bursa Ticaret Borsası’nın, üyelerinin yanı sıra KOBİ’leri, üreticileri ve gençleri dijital dünyaya hızlı bir şekilde hazırlamak amacıyla gelişim platformu olarak hayata geçirdiği Bursa TB Online Akademi’de, Bursa Teknik Üniversitesi Girişimcilik ve Organizasyon Topluluğu iş birliğiyle düzenlenen ‘Girişimcilik Zirvesi 2022’, alanında uzman isimleri girişimciler ve girişimci adaylarıyla bir araya getirdi.
Bursa Ticaret Borsası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve Online Akademi Youtube ve Instagram hesaplarından da canlı olarak yayınlanan etkinliğin konuğu Piksel Akademi Kurucusu ve Eğitmen Emrah Kozan oldu.
“Girişimcilik sürekli hazır kalmaktır”
Piksel Akademi Kurucusu ve Eğitmen Emrah Kozan “Girişimi Mobilya Dünyaya Taşımak” temasıyla düzenlenen söyleşide, girişimciliği, uzun, zorlu, zahmetli ancak bir o kadar da keyifli ve tutkulu bir yolculuk olarak tanımladı. “Hangi sektörde çalışırsanız çalışın mutlaka bir girişimci tarafınızın olması gerekiyor” diyen Kozan, “Bugün ev hanımlarının, hazırlık okuyan bir üniversite öğrencisinin hatta lise öğrencisinin bile girişimci olabileceği bir dönemdeyiz, dijitalleşme böyle bir fırsat yarattı. Pandemide bunun ne kadar kıymetli olduğunu gördük. Artık iş bulmak yok, iş üretmek, kendi işini yaratmak var. Çünkü kaynaklar artık sınırlı ve bu sınırlı kaynaklar içerisinde üretmeyen insan yok olmaya mahkûm kalacak, aynı şey firmalar için de geçerli. Dolayısıyla yok olmamak için sürekli hazır kalmak, inovasyon yapmak zorundasınız. Eğer bu noktayı kırabilirsek ve girişimciliği gerçekten yaygınlaştırabilirsek, ülkemizin kalkınma noktasında çok daha başarılı hale geleceğine inanıyorum” dedi.
“Metaverse ve NFT’ye odaklanmak zorundayız”
Konfor alanı terk edilmedikçe, yaratıcı ve üretken olunamadığına dikkat çeken Emrah Kozan, “Girişimcilik insana en çok çözüm odaklı olmayı, yaratıcı olmayı ve problemlere karşı dayanıklı olmayı sağlıyor. Dijitaldeki temel konu bu. Birçok firmanın havlu atmasının sebebi bu, yani her gün insan istek ve ihtiyaçları değişiyor, firmaların problemleri değişiyor. Her gün başka bir kaygıyla, başka bir problemle, başka bir ihtiyaçla geliyor. Bunu yakalayamazsanız, yaptığınız her şey havada kalır ve kazanamazsınız” diye konuştu. Teknolojinin de çok hızlı bir gelişim içerisinde olduğuna değinen Kozan, “Artık metaverse denilen bir kavramı konuşuyoruz. Bunun tek sebebi pandemi. Çünkü gerçek hayatta yapamadıklarımız bizi yeni bir ortam ve oluşuma doğru itti. Şu anda bir girişimcinin odaklanması gereken dünya burası. NFT’ye, dijital varlığa odaklanmak zorundayız” ifadelerini kullandı.